Back-up van de trouwfilms

Waarom een back-up van de trouwfilms

Blog back-up van de trouwfilms

Er zijn uiteraard verschillende redenen waarom je een back-up moet maken van belangrijke bestanden, zoals van de trouwfilms en trouwfoto’s. Een back-up noem je ook wel een reservekopie. Die kopie komt van pas als er iets mis gaat, zoals bij verlies, diefstal en brand.

‘Schat, waar heb je dat harde schijfje van de bruiloft ook alweer neergelegd?’

Naast het maken van prachtige trouwfilms, herinner ik jullie ook aan het maken van een back-up. De vraag: ‘Schat, waar heb je dat harde schijfje van de bruiloft ook alweer neergelegd?’, hoef je elkaar niet meer te stellen. Naast een herinnering, stuur ik jullie ook uitleg hoe jullie een goede back-up maken.

Niet op één plek

Het is verstandig om de films niet op één plek te bewaren, zoals op een USB-stick. Het is namelijk denkbaar dat daar van alles mee kan gebeuren. Bewaar de trouwfilms liever nog op twee andere locaties en bij voorkeur de tweede of derde kopie in de cloud. Op deze manier zijn de films veilig voor wat er dan ook zou kunnen gebeuren.

Online opslag

Hoe bewaar je een reservekopie dan in de cloud? Er zijn zeer veel aanbieders van online opslag. De kans is groot dat jullie reeds in bezit zijn van een online opslag. Wanneer je bijvoorbeeld een Google Gmail adres hebt, dan heb je gratis Google Drive en wanneer je een Apple ID hebt, dan heb je gratis Apple iCloud. Maar er zijn ook andere gratis diensten zoals Youtube, Vimeo en Dropbox. Dit back-up plan geldt natuurlijk niet alleen voor jullie films, maar ook voor de trouwfoto’s en andere belangrijke bestanden.

Blog back-up van de trouwfilms plan

Tijdens een kennismakingsgesprek vertel ik jullie nog meer over waarom een back-up van de trouwfilms belangrijk is. Zo hoeven jullie geen zorgen meer te hebben over of jullie films wel veilig zijn opgeslagen.

Scroll naar boven