Wat een sensationele trouwdag

De wekker gaat tijdens de trouwdag. Het belooft een prachtige dag te worden! Koffers in de auto, muziek aan en op naar Groningen of naar Den Haag. Ik film namelijk overal in Nederland, België of op een andere prachtlocatie.

Ik kom bij het ouderlijk huis van de bruid aan. Het opsteken of mooi maken van het haar, is een mooi detail voor de trouwfilm, maar dat geldt ook voor het afronden van de visagie. Ik maak een uitstapje naar de bruidegom. De bruidegom wordt net aangekleed door zijn beste vriend. Ik film mooie details, zoals het vastknopen van een stropdas en het aanbrengen van de manchetknopen. Daarna terug naar de bruid, die haar jurk verder aan doet. Ondertussen film ik ook de net aangekomen familie en vrienden. Ik dirigeer niets en geef geen aanwijzingen of instructies, maar ik laat iedereen zichzelf zijn en de dag beleven zoals hij komt.

Blog de trouwdag

First look

Ik film het aanrijden van de trouwauto. De bruidegom stapt uit en belt aan. Na het filmen en opnemen van mooie woorden en tranen van blijdschap, is de first look een feit. Samen met de trouwfotograaf gaan we naar een locatie om foto’s te nemen. De fotoshoot is geheel voor de fotograaf. Ik film geen fotomomenten en ik sta al helemaal niet naast de fotograaf. Ik ben namelijk op zoek naar iets unieks en naar natuurlijk en spontane momenten.

Trouwceremonie

Het is bijna zover. De ceremonie gaat bijna beginnen. Na het filmen van een aantal mooie details en het aan komen lopen van de gasten, breng ik een dasspeld microfoon aan bij de trouwambtenaar en de bruidegom. Ik ben ruim op tijd voor het aanrijden van de trouwauto. Tijdens het naar binnen komen lopen van de bruid en haar vader, sta ik met mijn filmcamera vooraan klaar. Op deze manier kan ik zowel de reactie van de bruidegom filmen, maar ook zeker het super romantische moment dat bruid en vader binnen komen lopen.

Na de ceremonie, als de fotograaf bezig is met familie en vrienden foto’s, breng ik met mijn drone de trouwlocatie prachtig in beeld. Keer op keer is het ontzettend gaaf om op deze manier de mooie locaties in beeld te brengen tijdens de trouwdag. Het aansnijden van de taart en het proosten zorgen altijd voor hele spontane momenten. Tijdens het diner zorg ik er voor dat de speeches qua beeld en audio goed worden vastgelegd. Uiteraard zorg ik op dit moment voor wat rust en voer ik een leuk gesprek met de fotograaf, want we hebben tenslotte gezamenlijke interesses. 

Mooiste gedeelte tijdens de trouwdag, het feest

Het is bijna tijd voor het gedeelte met de meeste beweging: het feest met als start de openingsdans. Eén voordeel aan een openingsdans: niemand weet hoe jullie dans er uit ziet, waardoor een foutje niet eens opvalt. Dus ervaar, geniet en dans, je ziet het later toch terug! 

Als ik voldoende dansende mensen op film heb, is het tijd om afscheid te nemen. Het is tijd om te back-uppen. Alle kaartjes kopiëren en op meerdere plekken opslaan. Na een goede nacht slapen, ga ik gelijk aan de slag met jullie beelden van de trouwdag. Het meest creatieve gedeelte van het maken van een trouwfilm kan beginnen: de edit. Ik heb nog wel jullie input nodig, namelijk jullie lievelingsmuziek.

Binnen drie weken ontvangen jullie beide films, maar als de highlight film al eerder af is, krijgen jullie een email. Daarin kunnen jullie een afgeschermde Vimeo url vinden, waarmee jullie tijdens de huwelijksreis alvast de highlight film kunnen bekijken. 

Na een aantal weken stuur ik jullie nog een back-up herinnering, zodat jullie de film overal en nergens nog vaak terug kunnen kijken. Ik kijk naar jullie op de trouwdag! Tot ziens!

Blog de trouwdag kousenband

Scroll naar boven