Drone tijdens bruiloft?

Waarom een drone tijdens bruiloft?

Blog drone tijdens bruiloft

Naast dat het erg mooi is, is het vooral ontzettend gaaf en uniek om drone beelden te hebben vanaf boven. Denk maar aan een ceremonie die klaar staat, de trouwlocatie, of die prachtige trouwauto. Vanaf bovenaf zijn dit soort momenten vaak nog veel mooier. Een drone tijdens een bruiloft is een mooie toevoeging aan een trouwfilm. Dit is geen meerprijs, maar zeker een meerwaarde. Maar een drone geeft zeker een andere dimensie aan het perspectief en resulteert vaak in spectaculaire beelden.

Het is natuurlijk niet zo dat ik de drone letterlijk in de lucht gooi en dat hij dan vanzelf alles filmt.

Gecertificeerde piloot

Een onbemand vliegtuig, ook wel drone genoemd, mag niet zomaar gebruikt worden op een trouwdag. Ik ben een filmmaker met een ontheffing van het ILenT en ik mag dus vliegen met een drone. Omdat ik gecertificeerd piloot ben, heb ik een aansprakelijkheidsverzekering. Naast dat ik het ontzettend gaaf vind om te vliegen, vind ik het geweldig om prachtige shots te maken op een grote hoogte. 

Blog drone tijdens bruiloft drone gear

Wanneer mag ik vliegen

Net zoals een piloot van een Boeing 747, moet ik een vlucht met een drone ook voorbereiden. Het is namelijk niet zo dat er overal gevlogen mag worden met een drone. Bekende no fly gebieden zijn bijvoorbeeld Amsterdam Airport of Rotterdam Airport, maar denk ook maar aan een vogelbroed gebied of een landingsplaats van een traumahelikopter. Zo mag er bijvoorbeeld ook niet gevlogen worden boven mensen menigte, aaneengesloten bebouwing, spoorwegen, waterwegen en autowegen. Uiteraard moet het weer ook meewerken. Voor een aantal gebieden, zoals natuurgebieden en militaire gebieden (NATURA200) kan ik toestemming aanvragen. Nieuwsgierig geworden hoe ik als bruiloft videograaf een drone gebruik tijdens een trouwdag, dan kun je binnenkort hierover meer lezen in mijn blog.

Worden jullie net zo enthousiast als mij? Neem dat contact met mij op. Ik vertel graag meer over de voordelen van een drone op jullie trouwdag.

Blog drone tijdens bruiloft operator

Scroll naar boven