Drone tijdens trouwdag is nu makkelijker

Drone tijdens trouwdag makkelijker

Vanaf nu is het makkelijker om tijdens een bruiloft te vliegen met een drone. De regels zijn namelijk herzien en dat is positief. Voorheen waren er veel factoren die het vliegen met een drone op een trouwlocatie konden verhinderen. Zo mocht er niet worden gevlogen in een woonwijk en had ik als gecertificeerd drone piloot meer beperkingen dan een particulier die zijn eerste drone aanschafte. 

Vanaf nu is het wel mogelijk om met een drone in een woonwijk te vliegen en mag ik zelfs in de buurt komen van mensen. Uiteraard mits de drone en de piloot voldoen aan bepaalde eisen. Zo moet de drone in een bepaalde klasse vallen en voorzien zijn van een bepaalde techniek. 

De drone kan nu zelfs mee naar een destination wedding. Voorheen ging er veel regelwerk aan vooraf en mocht er in veel landen niet zomaar gevlogen worden met een drone. Dat is nu anders daar de regels in heel Europa worden ingevoerd. 

Uiteraard zijn er nog steeds beperkingen, zoals in de buurt van vliegvelden, militaire zones, vogelbroed gebieden, vaar -en autowegen en andere ‘no fly’ zones. 

Wil je weten of er gevlogen mag worden met een drone op jullie trouwdag? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op. Ik geef jullie graag meer informatie.