Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Reactie binnen een uur

Blog kennismakingsgesprek

Er komt een mail binnen. ’Hoi, we hebben je website bekeken en jouw films spreken ons aan, we zouden graag een kennismakingsgesprek plannen. Binnen een uur heb ik een reactie geplaatst. Uiteraard check ik jullie trouwdatum. Dat is immers de eerste stap, of ik beschikbaar ben op jullie trouwdatum. De datum is gelukkig nog vrij, dus we plannen een kennismakingsgesprek.

‘Daar heb je die vervelende videograaf weer’

Kennismakingsgesprek, leuk om kennis te maken

Een kennismakingsgesprek in het kort is: het bruidspaar leert de videograaf kennen en de videograaf leert het bruidspaar kennen. Hoe gaat dat precies? Ik kom bij jullie thuis voor een vrijblijvend gesprek. Liever videobellen? Dat kan uiteraard ook.

Allereerst ben ik natuurlijk benieuwd naar jullie als aankomend bruidspaar. Hoe ging het aanzoek, wie zijn jullie en wat zijn belangrijke dingen om te weten. Het is vooral belangrijk dat wij een klik hebben. Er is niets zo vervelend als ‘daar heb je die vervelende videograaf weer’. Net zo als jullie een klik moeten hebben met de trouwlocatie en met elkaar.

Dagplanning

Vervolgens ben ik heel benieuwd naar hoe jullie trouwdag er uit ziet. Hoe en waar begint de dag? Waar kleden jullie je om? Film ik jullie aankleden op dezelfde locatie, in het ouderlijk huis of in jullie eigen woning? Wat is de locatie waar de bruiloft plaats vindt? Is er een kerkelijke ceremonie, een ambtelijke ceremonie, vertellen jullie elkaar een gelofte, is er een feest, een trouwauto, een receptie, een dj, een band, een openingsdans? Er is zoveel om over te praten! Vaak is er ook een fotograaf aanwezig en hebben jullie een locatie om foto’s te maken. Het draaiboek hoeft nog niet klaar te zijn, dat volgt later. Ik wil graag alle details weten.

‘Blijf altijd vragen stellen, in plaats van antwoorden zoeken’

Werkwijze bespreken tijdens kennismakingsgesprek

Wie ben ik en wat is mijn werkwijze als videograaf? Ik kan jullie er alles over vertellen. Hoe gaat dat in zijn werk dat filmen? Hoe werkt het met de audio? Welke films krijgen jullie? Welke vragen hebben jullie voor mij? Hoe gaat het filmen met een drone in zijn werk? Aan het einde van het gesprek krijgen jullie mijn eigen gecreëerde magazine, zodat jullie op je gemak alles nog eens kunnen nalezen. Ik kijk uit naar jullie reactie of ik aanwezig mag zijn op jullie trouwdag. 

Blijf altijd vragen stellen, in plaats van antwoorden zoeken. Een vraag via Mail, Whatsapp, bellen, Facebook, Instagram, alles kan en ik kijk uit naar een kennismaking met jullie. 

Scroll naar boven