Trouwfilm in 4K

Wat is een trouwfilm in 4K

‘Zijn jullie bekend met een cinematische trouwfilm gefilmd in 4K resolutie?’ Vraag ik tijdens een kennismakingsgesprek. Het korte en relatief eenvoudige antwoord is: de kwaliteit van de scherpte in een trouwfilm.  Voor het lange antwoord start ik bij een pixel. 

Meer pixels is beter

Een pixel is een gekleurd puntje op een beeldscherm. Veel van deze gekleurde puntjes bij elkaar vormen samen het totale beeld. Hoe meer pixels er in een beeldscherm zitten verwerkt, hoe scherper het beeld is. Het aantal pixels wordt aangegeven in de beeldresolutie, namelijk: Standard HD, Full HD en 4K. Een filmbeeld in 4K resolutie heeft circa 8 miljoen pixels. Dat is ruim vier keer zo veel als Full HD en acht keer zoveel als Standard HD. Meer lezen over pixels, bekijk deze website.

‘4K zorgt voor meer details en een scherper beeld’

Intense kijkervaring van een trouwfilm in 4K

Om een trouwfilm in 4K te kunnen bekijken, moet de trouwfilm uiteraard in deze hoge resolutie zijn gefilmd. Tevens heb een televisie of een ander scherm nodig die deze 4K resolutie ondersteund. Het kijken van een trouwfilm in 4K is intens. 4K zorgt voor meer details, het beeld is scherper, de kijkervaring is intenser en de filmische beleving is groots.

Geen 4K televisie in huis?

Wanneer jullie (nog) niet in het bezit zijn van een 4K televisie is er geen probleem. Jullie ontvangen ook een Full HD versie van beide trouwfilms. Zo zijn jullie met de 4K versie alvast voorbereid op die intense kijkervaring en kunnen jullie met de Full HD versie alvast genieten van de prachtige beelden. Met het oog op de toekomst is een trouwfilm in deze hoge resolutie een absolute uitkomst. Future Proof. Over tientallen jaren genieten jullie nog steeds van mijn trouwfilms.

Alvast veel kijkplezier toegewenst!

Blog trouwfilm in 4k smart tv