WERKWIJZE BRUILOFT VIDEOGRAAF

In recensies wordt gezegd dat ik onzichtbaar ben. Woorden die ook gebruikt worden om mij als videograaf te beschrijven zijn: rustig, prettig, oog voor detail, toegankelijk, vriendelijk, flexibel en communicatief vaardig.

Helemaal onzichtbaar ben ik natuurlijk niet. Ik kom niet met grote schoudercamera’s en felle lampen, schouderstatieven en sliders, ik regisseer niets, bij mij mag je gewoon jezelf zijn, ik zet niets in scène, ik probeer zo weinig mogelijk geluid te maken, mijn filmcamera’s maken geen geluid en ik draag schoenen met een zachte zool, dus mij hoor je niet. Kortom, ik doe er alles aan nauwelijks op te vallen.

Werkwijze The Dutch Video Guy

Werkwijze bruiloft videograaf tijdens de trouwdag

De trouwdag. Ik start met het filmen van het mooi maken van het haar en het aankleden. Het dichtmaken van de jurk, het knopen van een stropdas, of het aantrekken van de schoenen zijn daarin mooie details voor film. De fotoshoot is voor de fotograaf. Ik film niet de geposeerde dingen, maar film de momenten tussendoor. Bijvoorbeeld als er een first look moment is, het filmen van het aan komen lopen van het bruidspaar. 

Voorafgaand aan de ceremonie geef ik de ambtenaar/babs en de bruidegom een dasspeld microfoontje, zodat de gesproken momenten en uiteraard het ‘ja’ moment goed wordt opgenomen. Tijdens de ceremonie film ik de belangrijke momenten. Meer lezen over de trouwdag? Lees dan mijn blog: Wat een sensationele trouwdag.

Op de dag van de bruiloft wat hij voor ons 'onzichtbaar', maar na het zien van de film, bleek hij toch overal vooraan te hebben gestaan.

Video afspelen